19. 04. 2024
Novinky

Měření teploty

Sledujete vývoj venkovní teploty?
Připravili jsme pro Vás službu, ve které lze sledovat aktuální teplotu v Černé Hoře. Měření teploty se provádí od prosince roku 2016. Do dnešního dne je v databázi uloženo téměř 48 tisíc zápisů. V aplikaci lze vyhledávat i zpětně, jak po dnech nebo měsících. Každý den je přehledně rozepsán po hodinách a jsou zde uvedeny maximální a minimální naměřené hodnoty a spoustu dalších funkcí – grafy, průměrné, maximální a minimální teploty atd.

Měření se provádí pomocí IP teploměru, který je umístěn na severní straně budovy hasičky ve výšce přibližně dvou metrů. Čidlo zaznamenává každých 15 minut naměřenou hodnotu a odesílá do aplikace. Naměřené teploty si lze pomocí aplikace zobrazit i na mobilním telefonu s operačním systémem Android. Návod jak si ji zprovoznit je ZDE.
Do aplikace se dostanete, buď přes horní menu položka TEPLOMĚR (klik) nebo zadáním adresy do vašeho prohlížeče www.cernahora.tmep.cz. V menu je ještě jedna položka Mapa teplot, zde najdete další čidla, která provádí měření po České a Slovenské republice na mapovém podkladu.

Hynek KOTLÁN

www.hasicicernahora.cz | fb.me/hasicicernahora | instagram.com/hasicicernahora | info@hasicicernahora.cz