19. 04. 2024
Mladí hasičiNovinky

Jarní kolo hry Plamen

Předposlední květnovou sobotu jsme vyrazili do nedalekého Ostrova u Macochy, poměřit naše síly a znalosti v požárním sportu s konkurencí z celého okresu. Konala se zde totiž jarní část soutěže Plamen.

Plamen letos slaví padesáté výročí. Přítomný starosta okresního sdružení hasičů okresu Blansko, Milan Vykydal, nejprve zavzpomínal na své sportovní začátky a poté všem pořadatelům i závodníkům poděkoval za zájem a pokračování tradice požárního sportu. Stejně jako on doufáme, že se tato soutěž dočká svého stého ročníku. Kdo ví, třeba budou v pozici vedoucích mládeže, pořadatelů nebo členů okresního sdružení právě ty děti, pro které to byla v soutěži vůbec první účast.

Družstvo mladších žáků nebylo kvůli náhlému onemocnění několika členů kompletní, a tak se nemohlo postavit na start všech připravených disciplín.  Do zbylých však šli s o to větším nasazením. Prvním z nich byl požární útok. I přes prvotní strach a nervozitu se nám vše podařilo a náš výkon stačil na skvělou šestou příčku.

Zbývající štafeta 4×60 metrů se dětem také velmi slušně vydařila. Celkové hodnocení však sestává ze čtyř disciplín, a tak naše poloviční absence znamenala umístění v druhé desítce výsledkové listiny. Navzdory všem úctyhodným výkonům.

Přihlášení družstva starších žáků jsme původně neplánovali. Avšak poté, co byly děti seznámeny s možností družstvo s pomoci mladších žáků vytvořit, neváhaly a souhlasily téměř okamžitě. Za jejich odvahu a nadšení postavit se starším a zkušenějším oponentům jim patří můj obdiv. Bohužel odvaha ani nadšení nemohou smazat očividný a markantní rozdíl ve fyzických dispozicích. Proto i náš namíchaný tým obsadil příčku blíže konci celkového pořadí.

Úspěchem je pak nejen samotná premiérová účast, ale také nabytí mnoha cenných poznatků a zkušeností. Dále i skutečnost, že děti všechny disciplíny a překážky zdárně překonaly, navíc s úsměvem a bez zranění.

 

Máte-li zájem o kroužek mladých hasičů, dovolte mi pozvat Vás k rozšíření našich řad. I nadále pokračují naše pravidelné tréninky, jakožto i účast na podnicích okresní ligy mládeže či dorostu, závodech TFA a dalších atraktivních akcích nejen pro mladé hasiče. Jednou z nich může například být i dětské odpoledne s hasiči, které jsme připravili koncem června.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům sboru za pomoc. Rodičům, přátelům a příznivcům za podporu a dětem pak za jejich práci, vynaložené úsilí a výsledky.

Kompletní fotogalerie ZDE